zlatnici i srebrnjaci

Zlatnici ili srebrnjaci – pomoću koje taktike ćeš izabrati pravi kovčeg s blagom?

Sigurno si se nekada pitao kako su gusari pravili strategiju i uspešno pljačkali svoje neprijatelje? A ako i nisi, kladimo se da te zanima da li su piratski napadi na otvorenom moru i danas tako opasni kao što su bili ranije ili ipak ta tradicija polako bledi.

Da bismo ti bolje dočarali njihovu svakodnevicu, potrebno je da uradiš sledeće. Zamisli da si gusar i da nakon duge plovidbe konačno stižeš na pusto ostrvo. Ispred tebe se nalaze tri kovčega s blagom, i to označena sa:

A: 100 zlatnika

B: 50 zlatnika i 50 srebrnjaka

C: 100 srebrnjaka, kao što je prikazano.

zlatnici i srebrnjaci

 

Pošto zbog velikog opterećenja broda ne možeš da poneseš sva tri kovčega, potrebno je da izabereš najvredniji, dakle samo onaj sa zlatnicima. Rečeno ti je da su sve nalepnice pogrešno postavljene.

Da nesreća bude još veća, drugi gusarski brod već pristiže i moraš da požuriš sa izborom.

Imaš vremena da otvoriš samo jedan kovčeg.

Koji kovčeg bi trebalo da otvoriš?

Dobro smisli strategiju koja će ti 100% pomoći da dođeš do najvećeg blaga i podeli je sa nama.

OKmatematika u službi logike i znanja

OKmatematika je online platforma za učenje matematike. Uz neobične i savremene sadržaje uvek ćeš održavati svoje male sive ćelije u kondiciji, pa će ti logičke igrice kao što je ova biti proste ko pasulj.

Ako nekad i zaškripi pa ne možeš sam da dođeš do rešenja, tu su OKprofesori kojima možeš da zatražiš hitnu pomoć i pošalješ poruku, a oni će ti u roku od sat vremena odgovoriti.

Potrebno je da uvek u rezervi imaš kredite koje bi u kritičnim situacijama iskoristio za pomoć u rešavanju zadataka.

Osim toga, profesori na OKmatematici mogu da te pripreme za polaganje male mature, popravnog ispita, ali i da ti tokom trajanja online časova objasne sve ono što ti je zadavalo brige. Pogledaj šta još možeš da nađeš na ovoj zanimljivoj platformi ⇒