Pogledajte kako je snalažljivi matematičar pronašao devojku na krajnje neobičan način

Matematika ne mora da bude dosadna nauka za koju učenici misle da je najteža stvar na svetu, već zanimljiva nauka koja se primenjuje u svakodnevnom životu.

Znate li da su se mnoge velike ljubavi na svetu desile zahvaljujući matematici? A jedna od njih je i ova koju smo izdvojili samo za vas!

Nesvakidašnji oglas koji je privukao pažnju

Sigurno ste i sami ponekad čitali oglase tražeći ono što vam je u tom trenutku potrebno –  posao, automobil, knjige, telefon, stan… Ali, da li ste znali da postoje ljudi koji ovo mesto koriste mnogo originalnije: za traženje partnera?

Upravo jedan od takvih oglasa nas je inspirisao da vam pokažemo kako je matematika spojila jednog mladića i devojku (njihov identitet smo sakrili). On je odlučio da pronađe svoju lepšu polovinu na nesvakidašnji način.

Tražim pametnu devojku. Ovo je moj broj, napisao je kreativni mladić, koji je svoj broj ostavio u obliku logaritamske jednačine:

Ljubavni oglas

Jedna od mnogih čitateljki tog oglasa je bila oduševljenja ovim gestom, a pošto i sama studira matematiku, odlučila je da se okuša u ovom zadatku. Uspela je da nađe tačno rešenje, ali i momka koji se krio iza ovog oglasa.

Matematika se uvukla u sve sfere života

Ova prirodna nauka nalazi se svuda oko nas, pa i u oglasima ?

Da bi i vaše dete odlično razumelo matematiku, potrebno je da pored sebe ima profesore koji će ga bodriti, učiti i savetovati. Baš takvi su OKprofesori, koji su uvek tu za učenika kada mu je potreban savet.

Pogledajte kako možete pomoći detetu da lakše razume matematički svet. Možda vas jednog dana iznenadi sličnom ili još originalnijom porukom.