online matematika zadatak

Ovo je zadatak koji je u poslednjih nekoliko dana izazvao najviše polemike na internetu

Neretko se dešava da se na internetu pojavi zadatak koji za kratko vreme podigne prašinu. Tako je bilo i pre nekoliko dana, kada smo naišli na polemiku o ovom zadatku. Baš kao što obično bude kada su u pitanju ovakve mozgalice, svi su pohrlili da daju tačan odgovor, međutim, nisu mogli da se usaglase oko rešenja.

Ako do sada nisi pokušao da ga rešiš, evo prilike.

Na slici je nacrtana česma iz koje kaplje voda i 12 posuda za vodu. Koja posuda će se prva napuniti vodom do vrha?

online matematika zadatak

REŠENJE:

Posuda koja će se napuniti do vrha je posuda G. S obzirom na to da je otvor na posudi B pri dnu, kako se posuda bude punila vodom, tako će voda isticati u posudu C. Potom će iz istog razloga da istekne u posudu D, koja neće stići da se napuni jer je otvor na sredini, pa će se zato prva do vrha da napuniti posuda G.

Uz OKmatematiku za korak ispred svih

Uvek je potrebno da imaš adekvatnog saveznika u učenju, ali i razbibrigu kad je to neophodno. Sa OKmatematikom će i ona najteža oblast proći lakše i brže. A ako nekad zapneš i ne znaš kako da nastaviš, tu su OKprofesori, koji će ti izaći u susret i pomoći u rešavanju nedoumica. I ne samo to!

Svaki put kada ti hitno bude potrebna pomoć oko nekog zadatka, možeš da pošalješ poruku i zatražiš hitnu pomoć profesora, koji će ti u najkraćem roku poslati odgovor.

Da ti se zadaci ne bi nagomilali, rezerviši profesora na vreme.