Dan zaljubljenih

Ovo je najoriginalniji poklon za Dan zaljubljenih, a ne košta ništa

Svake godine se 14. februara obeležava Sveti Trifun, ali i Sveti Valentin, dan koji zaljubljeni širom sveta rado slave. Ali, šta se desi ako želite devojku da iznenadite na originalan način, a to ne prođe baš kako treba?

Matija Matematiković je odlučio da svoju devojku Jasnu Srpković ove godine iznenadi na malo drugačiji način. Pre nego što je krenuo u školu u kojoj učenicima predaje matematiku, na papiriću joj je pored doručka ostavio zanimljiv matematički izraz kako bi joj na taj način izjavio ljubav.

On je izgledao ovako:

Ljubav matematičara

Međutim, Jasna nije baš shvatila ovu poruku i rastužila se zato što se njen dragi nije setio Dana zaljubljenih. Nakon što se spremila i otišla na posao (i ona je profesor, ali srpskog jezika, u drugoj školi), ceo dan je provela tužna zbog svega što se desilo.

Kada se uveče vratila kući, na istom mestu stajao je papirić, sa hemijskom preko njega:

Ljubav i matematika

Kada je videla da se na ceduljici zapravo krila poruka „I love you”, Jasna je počela da skače od sreće, a Matija je krajičkom oka sve vreme pratio njenu reakciju. Skočila mu je u zagrljaj, rekla da i ona njega voli i priznala mu da je ovo najlepši poklon za Dan zaljubljenih koji je mogla da dobije.

Iznenadite i vi svoju simpatiju nekom matematičkom forom

Naravno da je ova priča imaginarna i da su njeni glavni likovi izmišljeni. Ali nemojte da vas to spreči da pokušate na ovaj način da iznenadite svoju lepšu ili jaču polovinu.

Matematika je svuda oko nas, pa i u malim znacima pažnje kao što je ceduljica koja je iznenadila Jasnu. Isprobajte ovaj trik danas i podelite sa nama reakcije koje ste izazvali.

Da li ste i vi doživeli istu sudbinu kao Matematiković? 🙂