Ovaj zadatak je malim maturantima zadao najviše glavobolje (+ REŠENJE)

Osmaci su juče rešavali test iz matematike, drugi u nizu testova za polaganje male mature. Nakon što su im se slegli utisci, većina njih nam je potvrdila jedno – test iz matematike je bio mnogo teži od testa iz srpskog jezika.

Geometrija, kao jedna od, prema njihovim rečima, težih oblasti, zadala im je najviše poteškoća. I ne samo to – korenovanje i računanje procenata su isto tako „namučili” naše buduće srednjoškolce.

Sa nekima od njih smo razgovarali odmah po završetku prijemnog i zanimljivo je da su skoro svi naši sagovornici spomenuli da je bio jedan zadatak iz matematike oko kog su se posebno namučili – zadatak pod rednim brojem 20. Čak im ni upoređivanje rešenja sa drugarima nije bilo od pomoći, jer je većina dobila različite rezultate.

Pogledajte o kom je zadatku reč. Kako se i vi ne biste mučili, rešili smo ovaj zadatak za vas.

OKmatematika – prva pomoć u ovakvim situacijama

Detetu ste plaćali privatne časove, pomagali mu u vežbanju i opet niste bili sigurni da li će zablistati na prijemnom?

Zato neka ono srednju školu dočeka bez brige o matematici. Na ovoj online platformi možete svakodnevno proveravati napredak svog deteta kroz izveštaj o aktivnostima. I ne samo to: hitna pomoć profesora koji pomažu pri rešavanju zadataka je tu 24h/7 za vaše dete. 

Matematika je zanimljiva. Prikažite je svom detetu iz drugog ugla.