OKzadatak

Pripremi se za prijemni ispit i upiši fakultet koji najviše želiš uz OKmatematiku

Školska godina je završena, ali ti i dalje nisi siguran da si matematiku spremio kako treba za upis na fakultet? Polaganje testova se bliži, a matematika zahteva zagrevanje stolice, tj. posvećenost i dosta vežbanja.

0 comments
diska

Hanojske kule

Francuski matematičar Eduard Lukas je 1883. godine sastavio zadatak koji danas nosi naziv Hanojske kule. Prvobitno ime zadatka bilo je Profesor Klaus i prodavao se kao zabavna igračka.

0 comments
OKmatematika zadatak

Koliko ti je vremena potrebno da „provališ” kod koji otključava bravu?

Priznaj, i tebi je bilo zanimljivo da pogađaš šifru koja će otključati kasicu prasicu ili tajni sef i pokazati sadržaj koji se krije unutra.

0 comments
Klikeri OKmatematika

Drugaci rešavaju ovaj zadatak za manje od 60 sekundi. Koliko je tebi potrebno vremena da dođeš do tačnog rešenja?

Nema deteta koje se nije igralo klikerima. Verovatno si i ti vrlo rado smišljao taktiku i vežbao preciznost ne bi li u igri bio najbolji. Onda ne sumnjamo da ćeš veoma brzo rešiti zadatak za koji su se mnogi roditelji zapitali da li je prikladan za učenike nižih razreda osnovne škole.

0 comments
online matematika zadatak

Ovo je zadatak koji je u poslednjih nekoliko dana izazvao najviše polemike na internetu

Neretko se dešava da se na internetu pojavi zadatak koji za kratko vreme podigne prašinu. Tako je bilo i pre nekoliko dana, kada smo naišli na polemiku o ovom zadatku. Baš kao što obično bude kada su u pitanju ovakve mozgalice, svi su pohrlili da daju tačan odgovor, međutim, nisu mogli da se usaglase oko rešenja.

0 comments
zadatak iz matematike online

Kada se umešaju rodbinski odnosi, nastaje haos. Ko je kome ko i koliko osoba ima?

Da li si i ti, kad si bio mali, pokušavao da što pre savladaš termine predaka i do nekoliko kolena unazad? Ako si i savladao, verovatno ti je išlo jako sporo, a ukoliko nisi, oraspoložićemo te kad ti kažemo da nisi jedini. Ni mnogi stariji od tebe ne razumeju baš šta dođe brat od tetke njihove bake njihovom detetu! 😀

0 comments
OKzadatak

Pomozi Nikoli da obiđe što više znamenitosti u Barseloni

Kada odeš u stranu zemlju, prirodno je da želiš da obiđeš što više stvari, ali nekada ne ide baš sve po planu. Tako je bilo i Nikoli.

0 comments
Zadatak iz matematike

Zadatak je veoma interesantan, ali da li ćete moći brzo da ga rešite?

Logički zadaci su uvek dobar pokazatelj spremnosti tvojih sivih ćelija. Međutim, ovaj zadatak je i odrasle naterao da se zamisle. Želiš da čuješ o čemu je reč?

0 comments
OKmatematika mozgalica

Ne može svako da dođe do pravog odgovora. Da li si ti jedan od retkih?

Možda će ti izgledati kao misterija, ali zapravo je moguće. Oživeli smo jednu staru logičku zagonetku. Koncentriši se dobro, jer su se mnogi zbunili.

0 comments
zlatnici i srebrnjaci

Zlatnici ili srebrnjaci – pomoću koje taktike ćeš izabrati pravi kovčeg s blagom?

Sigurno si se nekada pitao kako su gusari pravili strategiju i uspešno pljačkali svoje neprijatelje? A ako i nisi, kladimo se da te zanima da li su piratski napadi na otvorenom moru i danas tako opasni kao što su bili ranije ili ipak ta tradicija polako bledi.

0 comments