Nagrađeni najkreativniji odgovori na pitanje „Šta je problem sa matematikom”

OKmatematika podelila 3 besplatna kursa online matematike

Na #How2PR panel-diskusiji o novim tehnologijama u obrazovanju, održanoj 12. oktobra u prostorijama Savremene gimnazije, tri učenika sa najkreativnijim odgovorom na pitanje Šta je problem s matematikom?” dobila su besplatne kurseve online matematike koje je za njih pripremila OKmatematika.

Skoro 15 dana trajala je napeta borba za najoriginalniji odgovor, a zbog velikog interesovanja učenika, OKprofesorima je bilo izuzetno teško da se odluče za najkreativnije rešenje.

online casovi matematike besplatno

Problem je u problemu, jer ne znam šta je problem

Ovako je glasio samo jedan od odgovora. Bilo je tu rime, školskih dosetki, kratkih, ali i složenih odgovora, a mnogi od njih su nas i nasmejali. Kako je koncept OKmatematike napravljen tako da prati moderne i inovativne trendove obrazovanja u svetu, mesto na kom su dobitinicima uručene nagrade bila je baš Savremena gimnazija, Future Ready škola koja svojim učenicima nudi stvarno drugačije obrazovanje.

Zlatna matematička trojka

Čak godinu dana besplatnog učenja online matematike dobio je Miloš, učenik trećeg razreda srednje škole, i njegova pesmica na koju nismo mogli da ostanemo ravnodušni:

Problem u matematici je što ona mrzi mene. Ja se trudim i trudim, al odgovore nikako da naslutim. Sve je teže i teže, a moj mozak počinje da se napreže. Pomoć bih molio jako, jer matematiku ne zna svako.

OKmatematika je nagradila još dva učenika – Saru (VIII razred) i Anu (IV razred srednje škole), koje je obradovala besplatnim kursom matematike u trajanju od mesec dana.

OKmatematika: I bolja ocena i više znanja

OKmatematika je online plaftorma koja predstavlja savremenog partnera u učenju matematike.

Koristeći sve pogodnosti koje pružaju nove tehnologije, OKmatematika je razvila odličan sistem za učenje. Učenici ne samo da će moći da uživaju u svoj pažnji profesora tokom časova jedan na jedan već će moći da pogledaju i snimak svakog časa i podsete se gradiva koje su zaboravili. A ukoliko postoji još neka poteškoća zbog koje im matematika ide teže, OKmatematika će tome stati na put.

OKmatematika je rešenje za učenje 21. veka, a svojim učenicima želi da približi ovu nauku na nov, savremen način – online. Nadamo se da će srećni dobitnici maksimalno iskoristiti svoje kurseve, savladati školsko gradivo i dobiti bolju ocenu u školi.