Matematika se uči od malih nogu: BESPLATAN Junior program za decu do 5. razreda

Kada je idealno vreme da dete počne sa učenjem matematike? Kako da dete na vreme zavoli matematiku i odbaci strah od nje? Ovo su pitanja koja muče sve roditelje, posebno nakon što im dete napuni pet godina, jer to je ipak period kada mu se školsko doba polako približava.

Herbert Ginsburg, psiholog sa Kolumbijskog univerziteta, proučavao je ova pitanja duže od 25 godina, a najviše je istraživao načine učenja uz pomoć kojih dete može lako i jednostavno da nauči matematiku.

Lošu sliku o matematici dete može da stvori ugledajući se na vas

Roditelji često svoj strah od matematike bespotrebno prenose svojoj deci, jer pamte samo tužna školska iskustva koja su imali u adolescentskom periodu, pokazuju brojne studije.

malodeteucimatematiku

Možda mislite da matematika nije prikladna za malu decu, jer ona zbog broja godina nisu dovoljno spremna da se suoče sa matematičkim zadacima, pa lako mogu postati uplašena kada ne mogu uspešno da ih reše? Ne bismo se složili.

Mogu li mala deca da razumeju matematiku?

Odgovor je kratak i jasan: DA. Od rođenja do pete godine deca stvaraju sopstvenu sliku o matematici kroz brojeve, oblike, prostornu orijentaciju i druge oblasti.

Dečiji mozak je veoma kompleksan. Ona možda ne umeju još uvek da sabiraju i oduzimaju, množe i dele, ali vrlo lako mogu da zaključe koji je broj najveći među ponuđenima ili koji broj nastavlja određeni niz.

Najbolji način da dete zavoli matematiku od malena

Mnogi naučnici tvrde da učenje matematike treba da se zasniva na zanimljivim lekcijama koje će dete zainteresovati od malih nogu, što je u našem obrazovnom sistemu retkost, priznaćete.

decaucematu

Zato je OKmatematika za sve koji imaju malu decu, a žele da im na vreme kreiraju lepu i ispravnu sliku o matematici, pripremila besplatan Junior program koji je namenjen deci od predškolskog uzrasta do 5. razreda osnovne škole.

Šta sve sadrži Junior program?

Kroz učenje matematike na inovativan i zanimljiv način, vaše dete će dobiti video-materijal u formi crtanog filma. Tada ćete se susresti sa jednim problemčićem teško ćete ga odvojiti od računara.

Ali ovaj put, gledanje u kompjuterski monitor će biti veoma poučno. Vaše dete će gledati video-snimke koji su prilagođeni njegovom uzrastu, među kojima se nalaze i zadaci Khan akademije, ugledne i svetski priznate obrazovne organizacije. I, što je najvažnije, ne postoji vremensko ograničenje za korišćenje ovog programa.

Preuzmite Junior program besplatno i učinite matematički svet vašeg deteta nezaboravnim i zabavnim, jer se OKmatematika potrudila da vam to veoma olakša.