trik

Mala čarolija velike matematike

Verovatno si do sada naučio da matematika nije dosadna i naporna, već naprotiv – uz OKmatematiku zna biti vrlo zabavna i jednostavna. Matematika je uvek na lošem glasu, pa bi svi voleli da znaju sve njene tajne i trikove.

Mi smo za tebe spremili jedan mali i zabavni, ali i magični trik, uz koji ćeš zavoleti matematiku ako do sada već nisi. Uz 5 koraka do magičnog trika koji čita tvoje misli:

1. KORAK
Zamisli bilo koji broj od 1 do 10

2. KORAK
Pomnoži ga sa brojem 9

3. KORAK
Ukoliko dobijete dvocifren broj, saberite njegove cifre (na primer: ako kada pomnožiš, dobiješ broj 45, onda sabereš 4 i 5)

4. KORAK
Tom zbiru dodaj broj 4

5. KORAK
Broj koji si dobio je 13 bez obzira na to koji si broj zamislio, zar ne?

Tajna je u matematičkoj prirodi broja 9. Nije bitno koji si broj zamislio na početku, jer kada se pomnoži sa brojem 9 i kada se saberu cifre proizvoda, uvek se dobije broj 9, a dodavanjem broja 4, dobija se broj 13.

trik

Uz OKmatematiku svi trikovi su ti nadohvat ruke

Ako si poželeo da imaš sve trikove koji će ti omogućiti da veoma brzo rešiš neke problematične zadatke, pronašli smo jedan. OKmatematika će ti pomoći da staneš na put svim nejasnoćama iz matematike. Uz veoma bogat i zanimljiv sadržaj, s lakoćom ćeš rešavati matematičke probleme.

Osim toga, ova online platforma je i mesto na kom možeš da naučiš matematiku preko svog računara, mobilnog telefona ili tableta, potpuno moderno. Pogledaj koje sve usluge ima OKmatematika i odluči šta je to što bi ti najviše odgovaralo da savladaš ovu nauku i u školi dođeš do što bolje ocene.

Požuri da otkriješ sve trikove u online svetu!