„Maj mesec matematike” od 10. do 31. maja

Manifestacija „Maj mesec matematike” šesti put će se održati od 10. do 31. maja 2017. godine u Beogradu pod sloganom „Matematika, moja šansa”.Ovogodišnja manifestacija će biti otvorena u 19 časova u Naučnom klubu Beograd predavanjem matematičara Stojana Radenovića pod nazivom „Zašto volim matematiku”, dok će u četvrtak, 11. maja biti održana tribina „Kako da (ne) dobijete sedmicu na lotou”.

Prema rečima organizatora, Centra za promociju nauke, najveća atrakcija ove godine biće „Matematički šou” koji će se održati u Studentskom kulturnom centru, u kom će 16. maja od 17 do 22 časa učestvovati matematičar iz SAD Džejms Tenton, irski matematičari Kolm Malkajhi i Kolin Rajt, britanski matematičar Ben Sparks i mađarski filozof Kristof Fenjesi.

Pored predavanja i izložbi, program uključuјe i tribine i radionice, kao i zabavne aktivnosti kao što su turniri u igrama јamb i fleš, a u Knez Mihailovoj ulici biće organizovana izložba „Šanse”.

U mestima širom Srbiјe, a posebno u 13 Naučnih klubova tokom manifestacije biće organizovana popularna predavanja, radionice, izložbe i razgovori.

 

Izvor: edukacija.rs