okmatematika

Kako da matematika i vašem detetu postane još zanimljivija?

Kod deteta matematika teži da bude izvor radosti. Čini se da decu privlače ideje o broju, obliku i strukturi na sličan način kao što ih privlači i jezik. Oni uče kroz eksperimentisanje, igru i ponavljanje.

Zato je potrebno da roditelji podstiču decu na matematičko razmišljanje.

Podstaknite njihovu radoznalost

Naterajte mališane da se angažuju na nekoj zanimljivoj nepoznanici. Ovo praktično znači da ostavite pitanja da „vise u vazduhu bez tačnog odgovora”.

Podržite njihovu produktivnu „borbu”. Deca uče pokušavajući da smisle odgovore na stvari koje nisu tako očigledne. Ovo ponekad može biti frustrirajuće, ali vi kao roditelji morate ih konstantno podsticati na „borbu”. Ako detetu oduzmete radoznalost i želju za učenjem, uzimate mu i zadovoljstvo i radost prilikom svakog novog saznanja.

math

Dozvolite im da sami dođu do rešenja

Dozvolite deci da steknu potrebno iskustvo. Šansa da razmisle ili podele ono što misle može da bude od velikog značaja za razvoj deteta u budućnosti. Dakle, potrebno je da roditelji daju prostor detetu da započne i nastavi proces saznanja i da ga maksimalno usmere i podstaknu na putu novih ideja.

Veoma važna stvar koju je potrebno napomenuti je igra. Za matematiku igra je osnov učenja. Kada je dete u razigranom stanju, veća je verovatnoća da će biti otvorenije i radoznalije. Dakle, najbolji savet za roditelje je da podstiču svoju decu da se uz matematiku igraju.

Razvijajte njihovu intuiciju

Takođe, važna stvar na koju treba da obratite pažnju je da svoje pitanje „Da li znaš odgovor?” promenite u „Šta ti misliš o ovome?”.

Dopustite da vas zanima kako vaša deca razmišljaju. Ne učite svoju decu da ignorišu intuiciju i da do rešenja dolaze uz vašu pomoć. Ako ih navodite, onda im činite lošu uslugu i dugoročno narušavate njihovu sposobnost za logičko razmišljanje. Pustite svoju decu da se vode smislom i da sami donose zaključke i dolaze do odgovora.

matematika

Uz igru i OKmatematiku do ljubavi prema matematici

Kroz igru i OKmatematiku učinite da dete samo dolazi do odgovora i da samo zaključuje šta treba da uradi kada su matematički zadaci i izazovi u pitanju.

Usluge koje nudi OKmatematika na inovativan, zabavan i edukativan način učiniće da vaše dete zavoli matematiku. Naravno, nova znanja zahtevaju i dodatan napor kako bi se savladala, zato je tu online podrška koja će detetu omogućiti da lako i brzo savlada novo gradivo.

Deca najviše vole da uče kroz ono što im na neki način predstavlja zabavu, ali ih u isto vreme i podstiče da razmišljaju o suštini samog zadatka, zato smo sigurni da će ova platforma, koja je pre svega zabavna i dinamična, omogućiti vašoj deci da na efikasan način zavole učenje i ovladaju matematičkim veštinama, koje će im mnogo koristiti u daljem obrazovanju.