zadatak iz matematike online

Kada se umešaju rodbinski odnosi, nastaje haos. Ko je kome ko i koliko osoba ima?

Da li si i ti, kad si bio mali, pokušavao da što pre savladaš termine predaka i do nekoliko kolena unazad? Ako si i savladao, verovatno ti je išlo jako sporo, a ukoliko nisi, oraspoložićemo te kad ti kažemo da nisi jedini.
Ni mnogi stariji od tebe ne razumeju baš šta dođe brat od tetke njihove bake njihovom detetu! 😀

Uprkos tome, začkoljice ovakvog tipa omiljene su kako među mlađom populacijom, tako i među starijom.

Dešavalo se da se odrasli zbune kada se nađu pred ovakvim zadatkom. Kako ćeš se ti snaći?

Koliko je osoba u prostoriji?

Evo šta je deda pričao unuku:

– U sobi je bilo pet stolica i na njima su sedele četiri majke, četiri ćerke, tri babe, dve prababe i jedna čukunbaba. Svaka žena je sama sedela na jednoj stolici.

I dok unuk nije mogao da poveruje da je ova priča istinita, deda ga je ubeđivao da je on to video svojim očima.

Mi te pitamo da li je to što je deda ispričao učeniku moguće?

zadatak iz matematike online

REŠENJE:

Na stolicama su sedele prababa, baba, majka, ćerka i njena ćerka, pa iz toga možemo zaključiti da ima ukupno pet osoba i da je dekina priča moguća.

Da sredi nered, tu je OKmatematika

Rešavanje ovakvih zadataka vole i mladi i stari, jer predstavlja vežbu za jačanje moždanih vijuga, ali i održavanje pažnje. Zato se i OKmatematika trudi da postane što bolji matematički online kutak u kom možeš da pronađeš ovakve i slične zadatke, koji će ti upotpuniti i ulepšati slobodno vreme.

Osim toga, ova online platforma je i mesto na kom možeš da naučiš matematiku preko svog računara, mobilnog telefona ili tableta, potpuno moderno. Pogledaj koje sve usluge ima OKmatematika i odluči šta je to što bi ti najviše odgovoralo da savladaš ovu nauku i u školi dođeš do što bolje ocene.