Kad su vašem detetu potrebni privatni časovi iz matematike?

Da li ste ikad razmišljali da obezbedite svom detetu privatne časove matematike i pomoć kako bi naučilo, bolje razumelo i savladalo matematiku?

Kada vaše dete ima pregršt obaveza u školi i van nje, individualna nastava može biti izuzetno produktivan dodatak školskom kurikulumu. Prema rečima stručnjaka, privatni časovi matematike, gde se sva pažnja usmerava samo na jedno dete, mogu biti od izuzetne koristi ukoliko učenik popusti na časovima matematike.

Vaše dete ne ostvaruje adekvatne rezultate i dobija lošije ocene?

Ukoliko ste primetili da je vaš školarac popustio u školi i dobija ocene koje nikako ne oslikavaju njegovo realno znanje, prvo popričajte sa profesorom kako biste identifikovali razloge zbog kojih je to tako i nakon toga se angažujte oko rešavanja problema.

Ako smatrate da vaš školarac može ostvariti bolje rezultate i dobiti višu ocenu na kontrolnom ili pismenom zadatku iz matematike, vreme je da razmislite o tome da ga upišete na privatne časove matematike.

Vaše dete ima poteškoća sa organizacijom vremena i odlaže učenje

Ukoliko vaše dete konstantno odlaže učenje i rešavanje domaćih zadataka, ono neće moći da održi korak sa školskim planom i programom. Iako su povremena kašnjenja donekle opravdana, dosledno odugovlačenje može biti znak nekog većeg problema, naročito ako dete ignoriše opomene nastavnika i roditelja.

Intuicija roditelja je veoma moćna stvar. Ukoliko ste primetili da se vaše dete bori sa matematikom, postoje profesionalci koji će na jednostavan i kreativan način približiti osnove matematike vašem školarcu i kroz interaktivno podučavanje poboljšati njihove performanse.

Angažovanje profesora matematike može pomoći vašem detetu da poboljša navike vezane za učenje, da podstakne samomotivaciju i održi korak sa predstojećim zadacima i testovima.

Vaše dete se muči da razume matematiku

Ponekad dete može izbegavati časove matematike jer jednostavno ne razume zadatke. Ako je u više navrata zbunjen određenom terminologijom, on ne može dati svoj maksimum. Čak i ako je teško odrediti da li je vaše dete zbunjeno konceptom nastavnog plana ili se samo ulenjilo, obratite pažnju na to kako se ponaša pre određenog testa, (da li je zabrinut, da li odbija vašu pomoć), i u skladu sa tim razmislite da li su mu potrebni dodatni časovi matematike.

Nekad je veoma bitno obratiti pažnju na detetovo ponašanje kako biste na vreme uvideli da su vašem školarcu potrebni privatni časovi kako bi shvatilo delove gradiva koji ga zbunjuju i zbog kojih nije u stanju da drži korak sa svojim vršnjacima.

tutoring1

Vaše dete ima problema sa samopouzdanjem

Prirodno je da vaš školarac bude nesiguran u sebe kad uči novu oblast u matematici. Međutim, nije nikako konstruktivno da govorite svom detetu da nije sposobno da ostvari bolje rezultate u školi. Kad bombardujete dete ovakvim izjavama, ono će se pre sakriti i povući u sebe nego što će zatražiti pomoć kad naiđe na prepreku prilikom učenja.

Umesto negativnih komentara, potrudite se da svom detetu obezbedite adekvatnog tutora koji će mu pomoći da stekne neophodno samopouzdanje i savlada poteškoće, a samim tim i unapredi svoje znanje i bude aktivan za vreme časova matematike.

Privatni časovi matematike za osnovce i srednjoškolce su najbolje rešenje za zauzete roditelje

Svakodnevne obaveze roditelja mogu se negativno odraziti na napredak dece u školi. Ukoliko ste se našli u poziciji da više nemate vremena da pomognete svom školarcu u rešavanju matematičkih zadataka, ili je vaš đak prvak izrastao u pravog tinejdžera i domaći zadaci prevazilaze vaše mogućnosti da objasnite proces rešenja na adekvatan način, vreme je da potražite profesora koji će na efikasan način pomoći vašem detetu da se izbori sa geometrijom, jednačinama ili kompleksnim brojevima.

To što nekome trenutno ne ide ovaj predmet, ne znači da on „nije za matematiku“ i da će to uvek biti tako. Potrebno je samo da promenite pristup učenju matematike, a upravo to ćete naći u školi OKmatematike, gde će tim pedagoga, psihologa i andragoga pomoći vašem detetu da ostvari bolje rezultate i zavoli matematiku.