Onlajn ucenje

I TO JE MOGUĆE: Evo kako tehnologija može doneti dobre ocene vašem detetu

Internet i nove tehnologije doneli su promene u brojnim sferama života, pa i u procesu učenja, jer su razni gedžeti postali deo svakodnevnice i predavača i učenika. Deca uz pomoć njih postaju sve zainteresovanija za gradivo, a nastavnici obogaćuju svoja predavanja, i svi su na dobitku.

Ali, da li je samo ovo prednost koju donosi korišćenje tableta, računara, interneta i drugih noviteta koje nam je donelo savremeno doba?

Pogledajte zašto će korišćenjem tehnologije vaše dete naučiti više i ostvariti bolji uspeh.

Bez granica u obrazovanju

Virtuelno ili online učenje? Naravno da će, za razliku od tradicionalnog sedenja u klupama, ovakvo učenje više kupiti dete, ali ako nema tehnologije – nema ni virtuelnog učenja.

Učenje na internetu (baš kao ono što nudi OKmatematika, online platforma za učenje matematike) je fleksibilno, pa tako učenici iz različitih delova Srbije mogu prisustvovati času, a da pritom ne putuju. Sve ostalo je skoro identično kao na uobičajenom času matematike: možete pričati sa profesorom uz pomoć slušalica sa mikrofonom, pitati ga sve nedoumice putem četa i doći do tačnog rešenja zadatka koji vas zbunjuje.

Lakše do materijala za učenje

Prednosti onlajn ucenjaUz internet, vaše dete neće imati problema da pronađe zadatke iz geometrije, koje sprema za naredni kontrolni zadatak, niti će mu glavobolju zadavati formule koje nikako ne može da zapamti, jer se online sve nalazi na jednom mestu.

Online edukacija je i dalje relativno nepoznat oblik učenja, jer ljudi uglavnom misle da je ona pravo mučenje. Međutim, nije tako.

OKmatematika vam nudi pregršt edukativnih video-snimaka, instrukcija za lakše rešavanje zadataka, stalnu pomoć profesora uz online četovanje, ali i online časove, uz mogućnost stalnog premotavanja profesorovog govora, ukoliko je učeniku nešto nejasno. Dakle, čak i kada se završi čas, uz pomoć samo jednog klika mišem, učenik se može prisetiti svega gledajući snimak online časa.

Pored toga, na ovoj platformi, OKmatematičari mogu proveravati svoje znanje kroz sistem napredovanja, rešavajući testove koji se nalaze na kraju svake lekcije koju pređu, kao i kroz jedan završni test na kraju cele oblasti.

Tehnologija motiviše učenike

Zbog sličnosti sa video-igricama, deca su sve više motivisana za učenje uz pomoć tableta, mobilnog telefona ili računara, pa veoma brzo zavole ovaj način učenja.

Tako se osećaju dosta opuštenije (verovatno, jer dosta vremena provode igrajući igrice na kompjuteru i surfujući internetom). Zbog toga sve više škola u inostranstvu ima svoje blogove na kojima profesori dele domaće zadatke ili ih šalju putem mejl-adrese, pa se učenici nemaju strah od grešaka tokom učenja ili ismevanja od strane drugara.

Bliži odnos između učenika i profesora

Iako vam možda zvuči čudno, online veza može da zbliži sagovornike. Na OKmatematici učenici zakazuju termin časa onda kada im najviše odgovara, dok im profesori mogu priskočiti u pomoć u svakom trenutku kada im negde zapne

Ucenik i profesor uce matematiku

A ono što je možda i najvažnije jeste činjenica da internet i nove tehnologije pružaju mogućnost stidljivim učenicima da dođu do izražaja, jer kada su u grupi, često ne žele da iznesu svoje mišljenje zbog straha od reakcije drugih.

Odlična priprema za posao kojim će se dete baviti

U budućnosti će svaki posao zahtevati određene tehnološke veštine, a učenje uz pomoć interneta i modernih spravica pripremiće dete za posao kojim će se baviti kada odraste.

Iako vam zapošljavanje deteta sada možda deluje predaleko, znajte da vreme leti brzinom svetlosti, i da ćete se vrlo brzo susresti sa odraslim čovekom koji je u potrazi za radnim mestom. To će mu olakšati upravo online učenje putem interneta, jer omogućava mnogo bolje poznavanje tehnologije, nego kada se uči samo iz knjiga.

I OKmatematika osluškuje promene koje donosi vreme, zbog čega stalno nadograđuje svoju platformu, kako bi se učenici osećali što lagodnije tokom vežbanja. Možda će baš vašem detetu više odgovarati ovakav način učenja za razliku od standardnog koncepta.

Pogledajte sve usluge koje nudi OKmatematika i pomozite detetu da ovu nauku savlada i zavoli!