OKzadatak jednakost

Da bi rešio ovu matematičku jednačinu, ne moraš da budeš genije! Podeli rešenje sa nama

Koliko puta si na internetu naišao na slične zadatke koji su te pošteno namučili dok ih nisi rešio? A za većinu njih si na prvi pogled pomislio kako su lagani i kako ćeš ih očas posla rešiti.

Evo jednog takvog zadatka. Za njegovo rešavanja ti je potrebno dobro opažanje i minimalno matematičko znanje. Obećavamo da nije uopšte komplikovan. 🙂

OKzadatak jednakost

Pronađi pravo mesto

Ukoliko si se ranije susretao sa zadacima ovog tipa, biće ti znatno lakše da ga rešiš. U suprotnom, možda budeš imao malih poteškoća, ali nemoj da te to obeshrabri.

Evo kako glasi zadatak:

Potrebno je da dodaš samo jednu crtu, tako da jednakost bude tačna, ali bez menjanja nečeg drugog. Nije dozvoljeno dodavanje crte na znak jednakosti i pretvaranje u matematički znak za različito.

Hajde da vidimo koje ćeš sve predloge ti imati dok ne dođeš do pravog rešenja.

REŠENJE:

Ako ne možeš da dođeš do rešenja, pronađi odgovor u videu.


„Premotaj” profesora samo za sebe

Voleo bi da i svoje školske zadatke imaš prikazane na ovaj način? To upravo možeš da pronađeš i na OKmatematici, gde su video-zadaci sastavni deo svake oblasti, pomoću kojih ćeš lakše da razumeš kako se rešava neki zadatak jer će ti postupak biti prikazan korak po korak.

Uz to, OKmatematika je za tebe obezbedila posebnu mogućnost – da svaki čas koji budeš imao sa svojim profesorom online možeš da gledaš kad god poželiš. Pitaš se kako je to moguće?

Po završetku svakog časa, u arhivu na tvom nalogu dodaje se snimak, tako da možeš da ga odgledaš kad god poželiš i podsetiš se neke formule ili dopišeš u svesku ono što nisi stigao. Uvek ćeš imati sav materijal nadohvat ruke.

OKmatematika je online platforma za moderno učenje. Uz najnovije tehnologije, veoma brzo ćeš zavoleti ovu nauku, a posebno mogućnost da možeš da vežbaš na bilo kom uređaju čak i kada nisi kod kuće.