ucenje online matematika

5 trikova za učenje koji će ti pomoći da „preživiš” tromesečje

Kada se približi tromesečje, svi učenici posežu za svakakvim metodama ne bi li brže naučili gradivo koje se udvostručilo. Većina zna za one proverene metode, kao što su podvlačenje ili izvlačenje onog najvažnijeg, ali priznaj koliko ti se puta desilo da se zaneseš i da svoju knjigu pretvoriš u bojanku dok trepneš? Dok nekim učenicima ove metode pomažu, drugima i nisu baš delotvorne.

Pitali smo učenike koju metodu primenjuju i koliko im ona znači. Ovo su neke od njih:

1.Dobro, staro podvlačenje

Ono u čemu mnogi učenici greše je to što odmah kreću da podvlače gradivo bez prethodnog čitanja, a bez uvida u ceo tekst teško je odrediti šta je važno, a šta ne. Uglavnom se desi da na kraju ponavljaš celu knjigu jer više ne znaš šta je bitno od onoga što si podvukao. Uz modernu online platformu za učenje matematike moći ćeš da zaboraviš na ove staromodne metode učenja i prigrliš nove, moderne i zanimljivije načine koji će ti pomoći da dođeš do bolje ocene.

ucenje online matematika

2.Koristi kartice

Gledao si nekad tinejdž filmove, posebno one u kojima prikazuju školu i učenike. Verovatno si primetio da oni uče pomoću kartica, metode koja nije toliko popularna kod nas, ali jeste delotvorna. Pokušaj i sam da na karticama izdvojiš npr. „problematične” formule iz matematike – tako ćeš ih lakše pronaći kada ti budu bile potrebne, a i pošto će ti uvek biti u vidokrugu, nema šanse da ih ne zapamtiš! Na OKmatematici nećeš imati taj problem, jer su OKprofesori već odradili posao umesto tebe. Uz izveštaj „8 rešenja za najveće probleme sa matematikom”, mnogo lakše ćeš razumeti suštinu lekcija koje učiš.

3.Primeni ono što učiš na sopstveni život

Važna stavka u učenju je svakako da to umeš da primeniš u stvarnom životu. Kada povezuješ stvari koje učiš sa nečim što već znaš iz života, ne samo da ćeš brže da zapamtiš već ćeš i duže toga da se sećaš. OKmatematika ti pruža priliku da otkriješ nove horizonte koje ti učenje matematike može doneti, a to je da na realnim primerima shvatiš suštinu problema i lako dođeš do rešenja.

primena matematike

4.Reši problem sam

Ovo je uvek bio jedan od najboljih načina da nešto zapamtiš. Uhvati se u koštac s problemom i isprobaj sve moguće načine da ga rešiš jer ćeš tako imati uvid u problem sa svih strana pre nego što ti neko drugi pokaže odgovor. Poznato je da ćeš rešenje do kog dođeš sam duže pamtiti nego ukoliko ti neko pokaže. I ne samo rešenje već i sam postupak do njega. Ako ti i zaškripi, tu je hitna pomoć OKprofesora. U bilo koje doba možeš da pošalješ poruku profesoru, koji će ti uvek pomoći.

lavirint

5.Razmrdaj svoj mozak

Učio si da postoje različiti stilovi učenja koji se baziraju na sposobnostima percepcije, pa tako imamo vizuelni, auditivni i kinestetički tip, u zavisnosti od toga da li lakše pamtiš slike, zvuke ili pokrete. Verovatno nisi nikada o tome razmišljao na ovaj način, ali pokušaj da otkriješ koji je tvoj stil. Možda ti je najlakše da pamtiš vizuelno, u slikama, ali svakako nemoj u potpunosti da odbaciš preostala dva načina. Iskoristi prednosti svakog. Na online platformi za učenje primetićeš različite stilove koji su zastupljeni, tako da ćeš moći da pronađeš pravi za sebe.

Isprobaj neku od ovih metoda i videćeš da ćeš veoma brzo da primetiš promenu u učenju.

Trik je u OKmatematici

Matematika ne mora da bude samo suvoparna teorija i dosadni zadaci, a to dokazuje i online platforma na kojoj ćeš upoznati matematiku iz drugog ugla – OKmatematika. Moderan način predavanja i veliki broj testova koje su OKprofesori s pažnjom pripremili naučiće te mnogim trikvima i doprineće boljim rezultatima na kontrolnom.

Osim toga, za sve nedoumice u učenju možeš da pitaš svoje profesore, tako da ćeš u svako doba imati pomoć ukoliko ti je potrebna. Šta misliš o tome?

Zabavi se i na interesantan način budi korak ispred svojih vršnjaka.